25% av all mat som blir produsert i eller importert til Norge blir kastet. Det meste går i søpla i husholdningene, men vesentlige mengder blir kassert i butikkene, på lager hos grossist eller kjede, eller hos produsent. Artikkel i Aftenposten. I fjor sommer bestemte jeg meg for å prøve å gå en måned uten å kjøpe mat - fryseren holdt på å bli smekkfull. Men med sommeren kommer grillsesong, og en dag hadde jeg et dilemma: jeg fikk lyst til å være med og grille i bakgården, men jeg hadde ikke tatt ut noe passende fra fryseboksen. Da kom jeg på datogarantien til Kiwi, og jeg stakk ned for å se om jeg mot formodning kunne finne noe jeg kunne putte på grillen.
Ved nyttår var fryseren fullere enn noensinne, og uten at jeg hadde brukt særlig penger på mat siden 1. juli. Å finne mat på datogarantien til Kiwi var lettere enn jeg kunne forestille meg, og jeg fant ut at jeg ved å gjøre mitt for å senke etterspørselen, også kunne være en pådriver for å få ned produksjonen av mat. Jeg kunne spare penger og være miljøvennlig på samme tid! Samtidig er det en utfordring å lage mat når man ikke kan planlegge så mye på forhånd, og dette er en god anledning til å trene på matlagingskunnskapene. Denne bloggen skal dokumentere hvordan prosjektet vil arte seg i 2011, mest for min egen del.
No comments:
Post a Comment